Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@01:41:17 GMT

از طب رزم چه می دانید؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۱۵۴۸۷

از طب رزم چه می دانید؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از میزان، جمال اخوان مقدم در پاسخ به این سوال که دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه بقیه الله (عج) چه آموزش‌های اضافه‌تری را می‌گذرانند؟، گفت: آموزش‌ ما دو قسمت دارد که یک قسمت آن شامل آموزش مبانی و کلیات است که از این جهت تفاوتی با دانشگاه‌های دیگر نداریم و هم مانند آن‌ها در تمام سیستم‌های رقابتی شرکت می‌کنیم و دانشجویی که از دانشگاه بقیه الله (عج) فارغ‌التحصیل می‌شود، تمام اطلاعاتی که پزشکان دیگر را دارند، را دارا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به اینکه علاوه بر این بخش دیگری در آموزش ما تحت عنوان طب رزم و تروما وجود دارد، افزود: این طب به صورت واحد‌های اضافه وارد آموزش ما شده است که هم به صورت واحد‌های عملی و هم به صورت واحد‌های نظری به دانشجویان دانشگاه بقیه‌الله آموزش داده می‌شوند و از این رو افرادی که در مقاطع و رشته‌های مختلف نظیر پرستاری، پزشکی و… در این دانشگاه تحصیل کرده اند، در زمینه طب رزم هم توانایی دارند و این طب علاوه بر جنگ می‌تواند در اورژانس هم کاربرد داشته باشد.

معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در خصوص طب رزم توضیح داد: به طور کلی در حوادث با دو نوع مصدومیت مواجه هستیم که یکسری از آن‌ها به علت حوادث شهری رخ می‌دهند و تعدادی دیگر به طب رزم مربوط می‌شوند که با آسیب‌هایی که در سوانح شهری اتفاق می‌افتند، متفاوت اند و برای مثال در حادثه تصادف خودرو در سطح شهر یکسری آسیب‌های شناخته شده وجود دارند که قواعد خاص خود را برای درمان دارند، اما در طب رزم در بسیاری از موارد قواعد درمان و آسیب ناشی از جنگ افزار‌ها بسیار متفاوت است.

وی با بیان اینکه سلاح‌های آتشینی که در شهر استفاده می‌شوند، در بسیاری از موارد سلاح‌هایی هستند که سرعت خروجی گلوله در آن‌ها پایین است و اغلب یا سلاح‌های ساچمه زنی شکاری یا دستی هستند، اظهار کرد: این در حالی است که سرعت خروجی گلوله در سلاح‌های جنگی بسیار بالا است و بسیاری از آن‌ها برای ایجاد آسیب‌های خاص طراحی شده اند و برای مثال مین‌های نفر جهنده بلند می‌شوند و در ارتفاع خاصی صدمه وارد می‌کنند.

نظام خدمات رسانی به مجروحان جنگی با سایر افراد آسیب دیده متفاوت است

اخوان مقدم ادامه داد: نظام خدمات رسانی به مجروحان جنگی با سایر افراد آسیب دیده متفاوت است و در شرایط جنگی در حالی به مجروحان رسیدگی می‌شود که خود فرد خدمات‌رسان هم در معرض خطر است و در وضعیتی نظیر درگیری خیابانی، حملات تروریستی، عملیات، جنگ و… قرار دارد و در این نظام خدمات رسانی خطرات بیشتر و امکانات کمتر هستند و سرعت عمل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همچنین نیروی متخصص در این زمینه اندک است.

معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با اشاره به اینکه در کتاب‌های پزشکی در بسیاری از موارد آسیب‌های جنگی از آسیب‌های غیر جنگی متمایز شده اند، عنوان کرد: افرادی که وارد این حوزه می‌شوند در درجه اول باید شرایط را بپذیرند و این آمادگی را داشته باشند که زیر آتش به یک مجروح جنگی رسیدگی کنند و این مسئله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نظام سلامت ما در خدمات‌رسانی به رزمندگان در تمامی حوزه‌ها پیشگام بوده است

وی افزود: ما در طول سال‌های بعد از انقلاب نسبت به این موضوع افتخار کرده‌ایم که نظام سلامت ما در خدمات‌رسانی به رزمندگان در تمامی حوزه‌ها پیشگام بوده است و هم در دوران دفاع مقدس و هم در خدماتی که از طرف نظام سلامت به حوزه مقاومت ارائه شده، به دلیل داوطلبانه بودن خدمات همیشه شاخص بوده ایم.

این استاد دانشگاه ضمن بیان اینکه تجارب ما در طول سال‌ها جمع شده اند و به تدریج یک کشور صاحب نظر در حوزه طب رزم شده ایم، متذکر شد: این مجموعه باید جمع‌آوری، سازماندهی و مستند سازی شود و توجیه دانشگاهی داشته باشد و مجموعه طب رزم دانشگاه بقیه‌الله که قطب تروما است، همین وظیفه را به عهده دارد و ما خروجی‌های علمی مکتوب در این حوزه را برای اولین بار در کشور داریم که کتاب تروما جزء معدود کتاب‌هایی است که با استفاده از تجارب داخلی در زمینه آسیب‌های جنگی تدوین شده و کتاب‌های دیگری هم ارائه شده و یا در حال ارائه هستند.

اخوان مقدم با بیان اینکه این تجارب درزمینه مدیریت خدمات سلامت در شرایط جنگی هم در حال جمع‌آوری و گردآوری هستند، گفت: متقاضیانی از کشور‌های دیگر داریم که از خدمات ما در این حوزه استفاده می‌کنند و یا در داخل کشور  آموزش می‌بینند و یا اینکه ما در کشورشان خدمات‌رسانی می‌کنیم.

پربیننده ترین سیاه شدن دوباره موهای سفید ممکن است؟ اشتباهاتی که شما را در دام کرونا گرفتار می کند ۱۷ فایده چغندر برای سلامتی ! علائم سنگ کلیه را بشناسید این ۷ماده‌ غذایی کلسترول خون را پایین می آورد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: طب نوین دانشگاه بقیه الله خدمات رسانی طب رزم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۵۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که کف پای شما صاف است، پیشنهاد می کنیم از همین حالا باورهای قدیمی را درباره مشکلات ناشی از صافی کف پا دور بریزید.

به گزارش مشرق، برای سال‌ها این باور عمومی وجود داشته است که افراد دارای کف پای صاف، بیشتر در معرض درد و مشکلات ماهیچه‌ای - استخوانی در زندگی هستند.

هرچند این ایده که داشتن کف پای صاف به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به درد یا سایر مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی می‌شود قرن‌ها قدمت دارد، با این حال تنها در نیمه دوم دهه ۱۹۰۰ میلادی بود که این فرضیه رواجی همگانی یافت.

در آن زمان متخصصان پا در ایالات متحده مفهوم داشتن پاهای «عادی» را رایج کردند. این مفهوم شامل این فرضیه بود که نداشتن قوس مشخص یا پاشنه صاف، پاهای شما را غیرطبیعی و مستعد آسیب‌دیدگی می‌کند. زیرا مثلاً به هنگام راه رفتن، صاف شدن قوس فشار بیشتری را روی پاها می‌آورد.

با این حال اکنون محققان در دانشگاه کبک در تروآ-ریویر کانادا ادعا می‌کنند که این فرضیه بی‌اساس است. در مطالعه‌ای که در این دانشگاه انجام شد، محققان مجموعه پژوهش‌های پیشین درباره پای صاف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که تقریباً هیچ ارتباطی بین داشتن کف پای صاف و احتمال ابتلا به یک اختلال ماهیچه‌ای-استخوانی مانند درد پاشنه، زانو یا لگن وجود ندارد.

گابریل موازان، استاد طب اطفال در دانشگاه کبک و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «اگر به مجموعه تحقیقات انجام‌شده نگاه کنیم، صاف بودن کف پا شما را در معرض خطر بیشتری برای سه یا چهار مشکل قرار می‌دهد، فقط همین. اگر باز هم کف پای صاف‌تری داشته باشیم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سه یا چهار مشکل دیگر خواهید بود و برای پاهای با قوس بیشتر چهار مورد آسیب احتمالی دیگر وجود خواهد داشت.»

این باور افسانه‌ای که کف پای صاف شما را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهد، اغلب منجر به مداخلات پزشکی غیر ضروری در افراد و نگرانی‌های قابل توجه در بین بیماران در مورد ظاهر پاهایشان شده است.

این در حالی است که نویسندگان مقاله جدید می‌گویند کف پای صاف بدون علامت، معمولاً به هیچ درمانی نیاز ندارد. آقای موازان در این خصوص می‌گوید: «داشتن کف پای صاف طبیعی است. این یک نوع آناتومیک است. شما فقط باید با آن راحت باشید.»

دکتر موازان با بیان اینکه پزشکان باید از انتقال «باورهای غلط» به بیماران خود دست بردارند، گفت: «در ابتدا دانشگاه‌ها باید این آموزش را به فیزیوتراپیست‌ها، درمانگران پا و پزشکان عمومی متوقف کنند که داشتن کف پای صاف معضل است و همواره منجر به مشکلات سلامتی در آینده می‌شود».

وی اضافه کرد: «سخت‌ترین قسمت، متقاعد کردن مردم به این نکته است که صافی کف پای آنها مشکل‌ساز نیست. چیزی که من به بیمارانم می‌گویم این است که شما بیشتر از فردی که دارای پاهای صاف‌تر یا راست‌تر است در معرض خطر و آسیب نیستید.»

نتایج یافته‌های جدید محققان در نشریه علمی «British Journal of Sports Medicine» منتشر شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • استاندار زنجان: به آموزش و پرورش بی‌توجه بود‌ه‌ایم
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان